Saturday, August 24, 2013

Al-Quran : Sepet atau Bulat?

Kumpulan Baru HS ^_^

Kalau sunyi, nak buat ape?

Reading, surf internet, homework, work n work, membebel, playing golf, swimming, n bla.. bla… bla…

Kenapa tak baca Quran je? Ala~ bajet baik la pulak.

Taklah! Al-quran nie adalah ubat kesunyian yang paling baik weyh. Kalau takcaya, try nengok kengkawan korang (tgok diri sendiri lebih afdhal kot) kalau time baca quran.

Lagi lama dia focus, mata dia akan berubah menjadi dua bentuk. Samada, semakin sepet or semakin bulat. 

En? Ha~ itu tandanya ketenangan sudah mai. Whohoho~

Biasanya, kalau semakin sepet tu maknanya taklama lepas tu dia akan ‘pass-away’. Nge~ maknanya tidoq la, pa lagi kan. Tenangnya dapat tido lepas baca quran. Waa~

And semestinya kalau semakin bulat matanya means semakin khusyu’ la tu. Best dapat khusyuk baca quran nie, misalkan je dorang tu seolah-olah sedang ‘menikmati’. Nikmat~

Team tadarrus Al-Quran Wisma Kelantan ^_^
Majoriti orang kita yang mana ek? Sepet or bulat? Hoho. Aku pun taktau. Tapi kalau nilai diri sendiri la, aku dapat rasakan benda nie depends gak la. Kalau letih/ after makan/ tengahmalam, rasanya lebih kepada sepet kot.

Bulat mata aku : time lepas solat, nak start bt kerja, homesick (pernahkah anda?), boring gila~ n so on. 

Nape lepas solat tu lain citer, tapi maybe setan takkurang ajar sangat kot time tu. Hoho.
Wallaweyh! Setan always kuangjaq kot!!!!

Sepanjang bulan mulia aritu, banyak aku bikin video untuk KPKM. KPKM di Ramadan 1434H antara 25 video yang sempat disiapkan. tengok tau! ^_^

Terpikir, how we end our Ramadan yesterday? do you remember?And who we are now? Hmmm..


Esok mereka akan pulang, siapalah nak imarahkan musolla kita?
Love You Ramadan~ Allahu Akram! 

(aku memang suka bubuh gambar ikut suka) SMILE ^_^

No comments:

Post a Comment