Sunday, June 23, 2013

Al-Wadi - Adoi! dan Yes!


Assalamu’alaikum..^_^..

Selesai Imtihan! Dan bermula imtihan baru.

cari nahas la pilih aku nie
Al-Wadi, tak terpikir aku untuk join group nasyid PMRAM nie. Time KEJORA (Orientasi) dulu, ade la borang “Apa anda Minat?” tu. Tapi aku tak isi kot bab-bab nasyid nie kat kertas tu, column PROSMA (Projek for Palestin) aku isi la. adeh! Ni la Ujian.

Ape yang kita rancang, kekadang jadi tapi ade masanya Tak!

Dari aku kecik sampai sekarang, nasyid dan music dah macam blended dengan aku kot. Nak lari pun, macam takleh je. (ayat takbleh bla!) adakah engkau ini Pendampingku wahai music? (sengal! nga~)

tepi kiri sekali tu, Ust.Anas. Bos Kami..^_^..Hello Bos!
Fokus je lah, asal study jalan. Tapi tu yang aku pikir tu en. Mana masa nak membaca lagi, study, training, meeting etc? it’s all about time management. Boleh, tapi kena cerdik! Takleh malas! Takbleh takut! Buat je…buat bahagia!

Actually, ni yang Allah Taala pinjamkan. Kalau nak, Allah Taala boleh amek balik bebila masa dan ni yang aku yakin. Amanah, kaitannya adalah dengan Allah Taala, manusia dan other creatures. Lagi banyak tanggungjawab, lagi banyak yang aku kena prepair. Beratnya rasa!

haa! jangan nak gelak lak. biasa la pakai pelikat!
Dah nama pejuang, kalau nak jadi As-Syahid kena la terima segala ujian. Kan ujian ni me-matured-kan? Ujian, datang dengan rahmat dan harapnya aku pulang pun dengan rahmat. Nak cakap Adoi! (Ujian) terpikir Yes! (Rahmat), mana lebih sesuai adalah Alhamdulillah, segalanya daripada Allah S.W.T.
Letih badan je, insyaAllah soul & spirit must be always bahagia! insyaAllah ^_^

hasil handset ust.amir, rasa nak edit katanya..^_^..

Selesai show pertama dengan geng Al-Wadi, best dan dorang memang berbakat. Banyak yang aku belajar dengan korang, siyes betul tak tipu!

Doakan Usrah Al-Wadi dapat bergerak dalam barokah dan hidayah dari Allah Taala.

Smile Yup! Barakallahu Fiik ^_^

No comments:

Post a Comment