Sunday, September 30, 2012

Kerana Kekasih Hati

السلام عليكم و رحمة الله
Tahniah kepada adinda-adinda IQ haritu ye..^_^..

"haduu~ skema derr".
"tahniah, nanti jangan lupa belanja aku erk?!"
"tahniah dan takziah ya akhi, jalankan amanah leklok"
bla... bla... bla....

finish!

poning kepala bila datang kalimah gannaz cani atas muka, haduuuu~ korang agak agak aku akan cakap "terima kasih" sambil buat muka serius si leader or cakap "thanks" n bla?

aku buat yang second wei! kengkadang je la en. kalau buat selalu nanti orang cakap aku action, kerek n whatever lak. memang susah nk bagi respon yang memuaskan hati der-der kat Family Ini, tapi hakimi still dak baek okeh. Lah Sangat! (don't worry, i'm still the smily one okeh!)

owang kata aku jambu. ???.. haha~

actually, point utk entry kali nie aku nak borak ngan korang pasal the times. after muktamar pada akhir ramadhan aritu, aku dah start busy with all kind of works. yeah! its about time. i let my own blog for my Keluarga works, i'm not weary but just want to keep da identity of the real hakimi. susah beb!

masa untuk blogging LONIH, banyak habis ngan kerja n kerja. tido jejarang, nge~ aku nak menulis woi! where's my masa untuk menulis nie? bereh laluh~

aku bukan jenis yang skema ( i think), tapi kena ber-protokol pulak. ha~ tu susah tu. terpikir skali skala, assal susah sangat nak berdiri straight ni bro?! asek2 angkat kaki, kejap2 melompat n then sengeh-sengeh buat muka lapaq (utara mai!). hayya!

bila taklifan (tanggungjawab) orang bagi, aku terNga-Nga! n cakap "aku ke? layak ke?". i just take it positive n do it for Allah Subhanahu wa taala je lah. Allah adalah Kekasih Hati. ade ketika, Allah nak kasi kita ni kesenangan tapi ujian dulu datang. dah di-record dalam Quran :

"Sesungguhnya Bersama Kesulitan itu ada Kemudahan".
Al- Syarh : 6

InsyaAllah, ade masa aku menulis balik dess... insyaAllah.. doakan for my works in KPKM family in a good manner and my studies 'tok talla' (tau tak ape maknanya?nge~) it means, tak terbantuuuut la. hoho. 

doakan & maafkan sahabatmu ni ye friends, aku ni ade je salah-silapnya. so, ade masa datang pejabat/ call/ emel/ pm facebook/ ym etc aku for gimme some advices okey..^_^..

lovin' you so much bro n sis. ukhwah fillah abadan abada. smile yup.
thanks.

No comments:

Post a Comment