Wednesday, July 11, 2012

Hilang Letih Bila Tengok Blog.. Seronok!


السلام عليكم ورحمة الله

Sekarang dah pukul 12.22 tengah Malam (waktu mesir), tapi biji mata aku tak boleh nak tido la. pikir punya pikir ape aku patut buat malam-malam buta nie.. tetibe perut aku mendendangkan lagu yang very Roooock! (bodo je aku nie, padahal nak cakap lapar je kot) haks. so, aku ingat masak meggi sambil-sambil online.

sambil panaskan air untuk masak meggi kat dapur, aku pun relaks dulu kat depan laptop (sama macam korang sekarang kan?) then, aku check ar statistik blog aku arini.. gilaa arh!!!!! ( bonus tanda seru lebih) try look at this >>

gila teruja la bagi aku yang masih taktau ape-ape ni en. korang rasa boleh caye ke statistik ni? (sambil excited sambil pikir logik). ape yang aku tulis?

tapi, apape hal pun korang memang terbaik! (bodek nak suh korang datang lagi nie) thanks la korang sebab baca blog aku yang ntah apape nie.. aku pun taktau korang boleh terima ke tak cara aku tulis nie. yang aku tekankan, just biar ade 'content' yang bermanfaat. tu je. (cey! macam budak innocent je en?) tapi betul la, aku tak pikir banyak pun nak tulis kat blog nie. main lantak aku je tulis, thanks byk2x la bro n sis yang baca blog nie ye. blog nie cuma untuk isi masa lapang sorang budak mesia kat mesir yang serba asing ni je. try nak jadi baik, dan blog nie la tempat sosial aku (dengan u olls la). pengalaman dan kehidupan, aku serah pada Takdir Allah. what the important thing is, Usaha! (semangat lebih sudaa~)  

meggi siap! (meggi ni cakap je "3minit dah siap!", lama gila kot aku buat) kira lebih daripada 3minit tu, aku kira 'lama' la en sebab meggi cakap "3minit dah siap". hoho. memang la, dah nak panaskan air berapa lama (bagi student yang kedekut nak beli pemanas letrik).


banyak tomato aku, sebab tadi tengok ade sebijik tomato besar. kesian pulak tengok duduk sorang sorang kat dapur tu (macam la tomato tu orang), aku pun belah la besar-besar biar nampak menyerlah gitu. nge~ *sengeh ngengada.

ala~ simple simple je la, aku sorang je pun nak makan adoi ter.

tapi yang aku kesal dengan korang nie, kenapa tak comment ke or like ke or follow ke. sekurang-kurangnye ade la bukti sikit yang korang tu baca blog aku nie. tak sporting ar. tapi takpe, korang dah baca entry entry aku ni pun dah kira 'sonok teramat'. ( sampai terbalik susunan ayat aku ) teramat seronok la.

k lah, tu je aku nak cakap. memang aku terima kasih sesangat sebab kunjung blog yang serba da'if nie. nanti tunggu posting terbaru dari cheq na~

ukhwah fillah..^_^..

No comments:

Post a Comment