Sunday, July 8, 2012

Cuti Revolusi Mesir - BBQ Ikhwan PRS


السلام عليكم ورحمة الله

time cuti thaurah (revolusi) aritu, alhamdulillah sempat libatkan diri dengan program-program tarbiyyah, belajar dan mengajar. tak la mengajar ape pun, nasyid je. kongsi ilmu yang ade, tapi tak sempat nak latih lebih-lebih sebab kena balik mesir secara mendadak. tambahan aku bukannya Jurulatih terlatih pun, juruLetih boleh. hoho.

happening jugak la malam tu, sebab dah lama kot kitorang tak kumpul, makan ramai-ramai n borak-borak. muka lawak-lawak je diorang ni, ye la. dah lama katakan tak jumpa. sekali jumpa, ade yang bulat, tembam, matured sikit, yang maintain macam dulu pun ade gak. rindu nyee~ tapi mejoritinya, DEBAB. ha~


Ni la kami..^_^.. masa nie aku tengah duk kat dapur rasanya, sebab tu aku takde. diorang ni memang suka makan, tengok la sorang-sorang. hehe.


Haha~ Pali (berkain pelikat) memang suka menyakat Irwan. tak senang duduk Irwan dibuatnya..^.^.. tapi bab nyakat-menyakat nie memang bebudak ni suka, rutin diorang kot.he~ si budak kerol (tengah ratah tulang) khusyuk betol tengok citer Rambo... biasa la laki, citer perang2x la best..

 (korang nak cakap 'gambar bergerak' / 'tangan cameraman bergerak'?)

Orang lain dah start meratah dan meranggos, tapi ade sorang je yang rajin tahap Menantu Mithali nie.. Hishazwan, tapi bebudak ni panggil ISO. jauh bunyinya, tapi ade kisah best disebalik nama tu. hikhik. adinda aku sorang ni memang pandai dalam pelbagai hal orang laki (pertukangan), suka timba pengalaman sendiri dan suka sukan lasak-lasak sampaikan terjun dalam gaung pun jadi pilihan hati (itu bukan sukan woi, tu accident!)haha.


Melayan cerita Rambo selepas pelbagai sessi Liqa' (perjumpaan) kitorang dah tempuhi. alhamdulillah, ikatan ukhuwwah kitorang masih terjalin walaupun masing-masing ade life masing-masing.

Tempat : Teratak Lembah Damai (Rumah Umi&Baba Saya)
Masa    : Lepas Isya'

love u guys.. ukhuwwah fillah abadan abada..^_^..

No comments:

Post a Comment