Saturday, June 9, 2012

Ceritera Exam Aku


Assalamualaikum

“Aisyeh!nak tulis ape la nie untuk entry kali nie?”, selalu gak aku terpikir gini.. memang nge-ngada je blog nie, sebab tu aku panggil blog nie ‘anak betina’..haha (senyum sopan) . Alhamdulillah selesai jawab paper Ilmu Aswat & Tajwid aka ilmu Suara & Intonasi..best gilaxs(mean SANGAT!)
.. aku pun taktau kenapa seronok sangat bila keluar dewan kali ni, macam la boleh jawab!

mungkin sebab pagi tadi CERIA SANGAT kot!

Yap, aku minat bab-bab suara nie beb! Tapi klau kita study from the history n basic like that memang TOING la! bajet effect, haha. Susah la maknanya, sebab kite blaja teory n u know la macamana kalau belaja bab-bab camnie kan. So boring!

Tapi bila stat masuk part yang blakang-blakang tu, memang exited aku baca walaupun takpaham sbb dlm Arabic. Haha. Aku paham la! Cuma faham ‘aku-aku’ je la. heysh! Dah exited baca tu, membuatkan aku repeat balik dari depan n terus skip ke belakang . part tengah tengok gambar je, haha. Tapi memang masyok ah. Alhamdulillah 3ala tul!

‘Alhamdulillah’ aku terus dan berpanjangan bila semua yang aku spot, semua masuk. Alhamdulillah yes!!! (tanda seru lebih tu!) ade beberapa soalan yang tak berapa pasti untuk aku jawab tapi disebabkan the intelligent yang Allah bagi, memang aku push ar kepala hontaks aku ni tadi. Main sedap kepala otak aku je pi reka-reka ayat atas kertas jawapan tadi. Tapi dalam hati tadi memang aku bisik “buat je kau, dari tinggal kosong macam loser”. Asal bukan faker ok!

Takdir Allah SWT, memang Subhanallah Fuh! Memang tak sangka la soalan nie macam ‘menyuruh’ aku untuk jawab dia. Memang aku takpasti la betul ke tak jawapan tu tapi disebabkan aku jawab full dengan yakin so aku terus dengan Tawakkal. Don’t ever look back anymore! Just tunggu answer dari Allah SWT dari takdirNya jelah lepas nie k.

Oklah, nak ulas lebih-lebih nanti tak terbaca pulak kan. So, this is just only for Ceritera Exam Aku. So, Assalamualaikum n ZAS (Zoom Aku Selalu).

No comments:

Post a Comment