Wednesday, July 27, 2011

Filem dan Realiti Sekarang

Assalamualaikum….lamanya dah tak update blog ni,usangnya!!!...
>>Fatrah Imtihan memang berdebar sakan laa, tapi masih lagi sempat tengok movie Harry Potter …^.^…biasa la, sambil2 katakan…dari episode awal sampai yg latest aku tibai, tu dlm “sambil2” tu…hehe…

>>tapi after exam je, external aku dah mula dikurangkan dengan ceritera2 yg menJAHANAMkan kepala otak aku ni, semakin dinilai filem2 Hollywood nie semakin aku yakin yang Mat/Minah Saleh ni TAKKAN BERHENTI dari agenda untuk merosakkan minda Ummat Sejagat…dan banyak jugak movie2 yg aku delete adalah dari cerita2 orang melayu kita,banyaknya pengaruh barat yang dah masuk dalam strategi n style pembikinan filem Negara Malaysia kita ni… takkira la darisudut pemakaian, pembikinan, bahasa tubuh, skrip atau ape je semuanya nak tiru style diorang(Orang Puteh), ape tak kretif ke orang melayu kita ni???

>>Aku cakap memang senang la kan sebab tak duduk tempat diorang, tapi aku tulis gini biar puak2 yg terlibat dengan pembikinan filem nie sedar yang setiap pekerjaan tu ade cabaran n tuntutannya sendiri, jadi takpayah la nak main ciplak2 ni just bergantung la pada kemampuan n kreativiti sendiri…mintak la pertolongan Allah SWT, susah tu adalah Fesyen Dunia..Jangan Gentar kalau nak Berjaya..

>>Ulang Benda Yang Dah Ade..budaya macam ni la yang melambatkan proses peningkatan Mutu Filem Negara kita..emm… lepas tu mula la start nak mengarut dengan adengan2 tak berfaedah dan mendatangkan murka Allah SWT, macam Style Hollywood la… then, tunggu la Bala Allah SWT datang!!!... Allah SWT tuMaha Kaya lagi Maha Berkuasa Atas Segala-gala, doalaa…..^_^….

>>Tak dinafikan semua pihak kena ambik peranan dalam membaiki hal ni,tapi jangan la sampai kemajuan terbantut disebabkan menunggu respon dari orang lain dulu… mulakan dari kita… setiap apa yang kita buat tu biar kita rasa dekat dengan Sang Pencipta..Kalau tak rasa macam tu, Alamatnya “Kita Ade Problem!!!”..Check Diri Sendiri tu, semoga dengan muhasabah kita harini dapat mengubah persepsi dunia ni terhadap Islam Yang Tinggi&Mulia…

>>Kesilapan harini biarlah jadi pengorak kejayaan kita hari esok, semoga Allah SWT membantu kita semua dalam memperjuangkan perkara yang memulangkan Hasil Baik…^_^…

>>Sekadar pandangan dan perkongsian dari Seorang Anak Malaysia yang sangat rindukan “SuasanaSebenar” bertapak dibumi sendiri dan seterusnya berkembang kekawasan lain pulak…insyaAllah…

No comments:

Post a Comment