Thursday, December 10, 2009

Mereka Tambah Dosa

Sekali lagi diorang buat kacau kat blog ADVICE...kalau ikut hati memang la geram, tapi buat ape la kita nak bertengkar dlm dunia yang tak real...kan??

>>sebenarnyer memang kitorang dah tau sape sebenarnye mereka yang menyebar fitnah tu...
>>tapi kalau kitorang bgtau mesti smua orang tak percaya..

>>stiap kali kitorang bincang pasal nie, kitorang mesti akan pesan sesama sendiri "walau apapun yg berlaku, senjata kita adalah doa"..kalau berdendam pun takde guna jgak, bkan bleh buat pahala..topup dosa ade la..

>>dalam sedih dengan fitnah nie, kitorang bersyukur sgt c0z mereka yg buat fitnah n lempar fitnah dalam tak sedar bagi kitorang pahala berlipat kali ganda...Alhamdulillah...

>>banyaknye fitnah yang dia lempar kat kitorang...anda boleh la check kat blog ADVICE...
>>dia ckap Advice nie anak murid Are-Buddy...ha???!..ape ni???

>>padahal ADVICE ditubuhkan atas inisiatif kitorg sendiri dgan bantuan guru2 n beberapa pihak lain..takde plak kes berguru dgn Are-Buddy dlm sejarah penubuhan ADVICE nie..

>>mgkn ade kitorg berlatih di rumah a.Lan, tapi bukan berguru..cuma tumpang berlatih..
>>kitorg pun ade jgak tukar2 pendapat sesama kitorg..tapi bkan berguru..
>>tak faham la, knp masih ade mereka yang nak menyebar n menyokong fitnah nie..
>>mesti semua org rasa sedihkan dgan perbuatan melampau ni..sbb sebenarnya aku sedang merasakan kesedihan tu...

....
....
....
...
....
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

>>aku harap sgat diorang insaf n taubat cepat..tergamak diorang makan daging saudara sendiri..tak ingat ke diorang tentang balasan yang Allah janjikan untuk orang yang membuat, menyebar n menyokong finah nie???

>>huh..............

>>............

>>pasal lagu plak, diorang cite yang kami pernah perform lagu Are-Buddy..YES,kitorg pernah bawak dulu...masa thun lepas kat Maahad Ya'akubiah..masa tu zaman pertengahan pertubuhan group ni..n masa tu Baihaqi masih dlam group lagi...

>>tapi kami tak cakap pun yang lagu tu kitorang yang punya...

...cuba fikir erk....

>>klau kitorang cakap camtu ari tu, mesti dah bising kan...
>>sebab masa tu budak2 YIK nie dah kenal Are-Buddy, n dah jadi buah mulut org pun nama Are-Buddy ni..
>>lenyek jadi lempeng la klau kitorang cakap camtu.......cuba fikir....
...
...
>>kami amek minus0ne dgn a.Lan Are-Buddy sendiri..takkan la kitorg nak khianat kot...
>>kakitangan Are-Buddy pun ramai kat sana..kitorang tak bodoh la nak buat camtu....
..
..
..fikir la..
..
..
..
..
>>Sama2lah kita doakan mereka yang bertindak ikut emosi nie supaya kembali rujuk Al-Quran n Sunnah...Amien...

No comments:

Post a Comment