Tuesday, November 3, 2009

Jamuan STAM '09

>>Semalam Ustazah Arma call aq,ustazah suruh aq pegi sekolah awal cikit untuk persiapan Jamuan Student STAM '09 ari nie..biasa laa,aq lepas exam ari tu jarang datang sekolah, kalau datang pun dalam pkul8-9...hehe..(ciri2 best student mee tali)...

>>pagi yang betul2 buat suspen,hujan lebat secara tiba2 dari pagi(tak berhenti)...aduh!!!!... aq nak gi sekolah awal macamne klau hujan tak berhenti cam nie, jadi dalam keadaan serba salah dan frust aq antar sms kat Ustazah yang aq pegi skolah lewat cikit..jam masa tu awal lagi dalam pkul7.30 tapi yang menakutkannya hujan semakin lama semakin lebat...adeh!mati aq....

>>aq pun call Abu Dzar(member aq) suruh dia gi awal cikit c0z aq dah terkandas kat umah nie, n then abu cakap "Mie,aq pun kene roadblock dengan hujan jgak nie"...aduh!!..down semangat aq nak g sekolah tadi tapi alhamdulillah abu janji klau hujan reda ckit dia redah jgak hujan tue...

>>aq serba salah laa dgn ustazah, mgkn aq tak janji akan pegi awal tapi aq ......entah laa, frust gila..."maafkan kimi ustazah yea"...

>>dalam pkul9 aq call ustazah nak ty kabar kat skolah tue mcamne, tkut jgak nak call c0z tkut kena sound tapi ape bleh buat aq dah ckp nak tolong dia...alhamdulillah, ustazah bagi respon baik tapi aq dapat rasa sesuatu yang sedih dari nada suara ustazah tu...sedihnye aq.. entah laa,mgkn itu perasaan aq je tapi aq memang serba salah sangat masa tue.....

>>jam masa tue lebih kurang kul9.30, hujan renyai2.aku pun redah hujan tu.......sampai je kat sekolah hujan berhenti serta-merta...."Ya Allah, aq bersyukur diatas ujian yang diberikan padaku"...mgkn ade hikmah disebalik tue....

>>kat sekolah,destinasi pertama yang aq tuju adalah bilik disiplin c0z takde org kat c-tu... aq jln tak tengok kiri-kanan pun masa tu sbb tkut ternampak ustazah,klau nampak tadi mesti perasaan kecewa aq bertambah ke thap maximum...

>>aq ader gak kluar dari bilik tue jumpe kwan2 lama, saje nak relaxkan hati yg kusut nie..tp aq byk luangkan masa aq ngan buku kt bilik disiplin je sambil fikir ape niat aq dtg sekolah ari nie...aq dah niat dah masa trun tangga umah tadi tp disebabkan kusutnya hati aq masa tue,niat aq umpama jadi tak jadi je...

>>jamuan ari nie mmg best walupun dlam keadaan yang agak menyedihkan(hati aq je) tapi mgkin ari ni adalah salah satu memori yang indah dalam hidup aq....aq dapat jumpa kwan baik aq yg klau duk ngan dia mesti tenaaaang je,nama dia hakimi jgak...
____________________________________________________________
nie la kimi,friend forever n ever...










gambar ustaz2,pling aq sayang.........





















ade lagi.............











dari kanan: Ust.Solah, Sir Adnan n Ust.Badrol....
>> Ust. Solah nie byk bg nasihat kat aq n semangat..syg Ustaz

>>Sir Adnan plak guru paling senang nak dekat c0z dia baek..

>>Ust. Badrol, ustaz yg paling baek..aq pernah pegi umah dia blaja nahu&soraf,dari petang sampai ke malam...n aq byk jgak study ngan ustaz Bad...TQ Ustaz, Ustaz mmg terbaek punya...












haa!!..nie lah seorang Ustazah yang paling baek ngan aq, sampai kwan2 ckap Ustazah nie Umi Angkat aq tapi prinsip aq "takde angkat2"..sebenarnya aq ngan Ustazah bkan rapat sgt pun cuma kitorang baek...Ustazah adalah Umi bg aq slama-lamanya,aq syg sgt kat Ustazah n keluarga dia sbb dia byk ajar aq erti kehidupan sebenar n byk kenangan pahit & manis aq n keluarga ustazah..aq mengharapkan hubungan aq krn Allah nie berkekalan...Amien..tima kasih Umi...

>>nie laa Abu Dzar,sahabat dari Kedah yang banyak kongsi pendapat ngan aq.. dia klau duk ngan aq mesti suka gila2, tapi time study mmg takleh kacau...aq ngan dia slalu la jgak gaduh(main-main),best wo0 gaduh ngan dia..pecah perut aq klau gaduh ngan dia...hahaha....
>> Abu nie kira kawan karib aq laa kat sekolah c0z kitorg mesti buat kerja skali klau duk kat skolah n time study mesti masuk punya ilmu yang kitorang bincangkan..ukhwah fillah bro...


>>"Ya Allah, kekalkanlah Ukhwah ini diatas jalan-Mu dan kekalkanlah Ukhwah kami sehingga pulangnya kami menghadap-Mu.Sesungguhnya Segala Puji Hanya untuk-Mu Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim."...Amien Ya Rabb Al-'Aalamien..

No comments:

Post a Comment