Saturday, November 7, 2009

Free For This Year

>>Alhamdulillah, ari nie semua exam dah over n finish....tadi baru je lepas perah otak untuk kertas last for this year,MUET....best gak perjalanan hidup tahun nie, mungkin sebab thun nie aq lebih banyak bersama dgn umi, baba, ustaz, ustazah....n tambahan lagi tahun nie memang banyak sahabat aq dapat, macam2 negeri pulak tue...alhamdulillah....

>>kalau sebelum nie aq banyak luangkan masa aq ngan sahabat2 usrah tapi tahun nie aq lebih tertumpu pada hidup aq n umat len pulak....bukan sebab aq dah bosan or tertekan dgan kerja2 dakwah, aq tau banyak yang bagi komen kat aq tahun nie pasal nie kan??
ade yang cakap aq bosan dgn badan2 di sklh la, ckap aq ngan KP sekolah gaduh la, mcam2 la...pdhal aq ngan KP siap jalan peluk bahu lagi...aduh!!macam2 la diorg nie...

>>tapi aq harap, mereka yang komen pasal nie faham yang aq perlu luaskan bidang dakwah nie,takkan nak main di lembah yang same je kan??lagipun, kan sekarang kan dah ade pelapis,knp perlu abang2 turun padang tanpa sebab...abang2 n kak2 yang turun tue ade sebab iaitu untuk tengok adik2 dia buat kerja di samping nak eratkan ukhuwwah yang dibina, bukan saje2..aq sayang gila kat adeq2 usrah n ahli usrah lain, stiap hari aq doakan ukhuwwah kitorg kekal sampai mati...kalau aq bosan knp aq ade group nasyid (ADVICE), ye tak??aq takkan sekali-kali rasa dakwah tu satu beban sebab aq tau dakwah nie bukan satu beban tapi satu tanggungjawab yang mesti aq n setiap umat pikul untuk mengembalikan balik ape yang kita hilang dulu...

>>exam thun nie,alhamdulillah dah selesai tapi bila aq bajet2 balik...fuh!!..banyak yang aq kene buat dalam cuti panjang nie.....boleh ke aq buat ape yang dirancang nie yerk??..insya-Allah, selagi aq bergantung pada Allah disamping usaha sehabis baek...betulkan?? ....hehehehe......

>>Semoga Allah memberkati setiap ape yang kita sume lakukan...AMIEN YA ALLAH....

No comments:

Post a Comment